Følg os på Facebook

Hjemmeside for den polsktalende del af menigheden

fullsizeoutput 25f

Grøn Kirke

Sankt Vincent Kirke blev grøn Kirke i 2015. Vi er sammen med 158 andre kirker med i Danske Kirkers Råds netværk af Grønne menigheder. De fleste er fra Folkekirken, men der er også reformerte, metodister og anglikanere. I dette forår kommer der måske flere katolske kirker til.

Vi forsøger som Grøn Kirke at opfylde en række punkter om ansvar for Guds skaberværk, for retfærdighed og god husholdning. Grøn Kirke er på dagsordenen på vores menighedsrådmøder, og vi har en Grøn gruppe bestående af tre menighedmedlemmer.

Vi arbejder med gudstjeneste og undervisning. I alle praktiske gøremål med varme, vand, elektricitet og indkøb. I vinter fik vi styr på køleskab og fryser, så vi ikke smider unødigt væk og sikre os, at vi ikke har gamle sager stående.

Vi køber så vidt muligt økologisk eller miljøcertificeret (kaffe, brød, toiletpapir, rengøringsmidler, papir mv..). Vi sparer på varmen og bruger LED pærer i lamper og kroner.

Der er en del Grøn Kirke punkter, som vi ikke kan opfylde, fordi vi er en lille menighed, men vi gør, hvad der er os muligt.

Navne på søjler i Kirken

Vi har gennem nogle år forsøgt at finde en løsning, der er diskret og samtidig passer til kirkens arkitektur. Vi har valgt plader af plexiglas 40x100 cm. istedet for et enkelt navneskilt på hver mursten. Navnene vil hænge på søjlerne i kirken i al fremtid, hvis det er muligt. Det er en rigtig god løsning, da det ser professionelt ud og samtidig passer så smukt med kirkens øvrige inventar, såsom højtalere og lamper.

Salget af stenene skal være med til at dække de omkostninger, vi som menighed har haft i forbindelse med renovering af Kirken.

Som udgangspunkt vil der være ca. 20 navne på en plade.

Vi har købt 6 plader af plexiglas, lidt naivt måske:), men vi tror på, at I vil synes om ideen og på den måde støtte Kirken.

Vore navne vil med tiden, på denne måde, overgå i Helsingørs historie og være en del af kirkens bygning.